Er is weinig dat me meer winterse gevoelens geeft dan een heerlijke stoofpot op het vuur. Naast dat je huis er fantastisch van gaat ruiken, is het ook de ideale maaltijd voor mensen die weinig zin hebben om lang in de keuken te staan. Serveer de stoof met ovenfrietjes of met pommes duchesse, voor een feestelijk tintje!
1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de sjalotten en de knoflook tot de sjalotten glazig zijn.
2. Voeg na enkele minuten de winterpeen en courgette toe. Bak drie minuten mee.
3. Scheur met je vingers de jackfruit boven de pan in kleine stukjes, zodat het op draadjesvlees lijkt.
4. Voeg de balsamicoazijn toe en laat die drie minuten inkoken.
5. Voeg de groentebouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneelstokjes en verse kruiden toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur stoven.
6. Haal na 30 minuten de laurierblaadjes, kruidnagels, kaneelstokjes en verse kruiden uit de pan.
7. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de stoofpot nog eens 30 minuten op een heel laag vuurtje stoven.
8. Verwarm de oven voor en bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin zijn.
9. Serveer de stoof met de frietjes en eventueel met wat extra groenten, zoals plakjes rode biet of rodekool.
Voor 4 porties
60 minuten
*Kun je geen jackfruit vinden in de supermarkt? Gebruik dan 2 bakjes oesterzwammen (300 g) en volg verder het recept zoals hierboven beschreven.