Frappé met sinaasappel

Frappé met sinaasappel

Je kent waarschijnlijk frappé wel, maar wist je ook dat je met de smaak kunt spelen tot je een ons weegt? Dit recept is daar een bijzonder lekker voorbeeld van. Een vleugje sinaasappel en je hebt ineens een heel ander drankje te pakken. Probeer maar eens! 

Bereiding

1.  Voor de vierkruidensiroop: Verwarm al roerend het water en de suiker. Doe de kruiden erbij en laat 10 minuten sudderen. Zeef door twee lagen kaasdoek.

2. Doe alle ingrediënten in een shaker vol ijs. Shake stevig tot de koffie en de melk gaan schuimen. Schenk in een groot glas vol ijsblokjes en garneer met een schijfje sinaasappel.

 

  • 60 ml sinaasappelsap
  • 1 schijfje sinaasappel voor de garnering
  • 30 ml vierkruidensiroop*
  • 120 ml koude koffie
  • 20 ml melk

*Vierkruidensiroop (voor 150 ml)

  • 120 g suiker
  • 120 ml water
  • 25 g vierkruidenpoeder
     

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek