De mosterdsaus in dit gerecht gaat geweldig samen met de worteltjes. Lekker bij een moot kabeljauw en nieuwe aardappeltjes.
1. Was en schil de bospeen en laat een klein stukje groen aan de uiteinden zitten. Halveer grote/dikke exemplaren en kook de peen in ca. 5 min. beetgaar.
2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de mosterd toe en verwarm op matig vuur. Roer de kookroom erdoor en laat de saus een paar min. zachtjes koken.
3. Snij het brood in kleine blokjes en bak ze in een steelpan in olijfolie goudbruin. Bestrooi met peper en zout.
4. Leg de bospenen op een schaal en schenk de saus erover. Bestrooi de Franse worteltjes met croutons en bieslook.
4 personen
• 500 g bospeen
• 1 el roomboter
• 1½ el Dijonmosterd
• 200 ml sojaroom (cuisine)
• 2 sneetjes oud brood
• 3 el olijfolie
• 2 el bieslook, fijngehakt
• zout en peper uit de molen