Kleurrijke Franse traybake

Kleurrijke Franse traybake

Hoe makkelijk wil je het jezelf maken? Snijd groenten die snel gaar zijn in stukken, overgiet ze met wat olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden en laat de oven het werk doen. Vervang de feta door een pakketje bakpapier met vis of kip. Of serveer er bollen burrata of mozzarella bij.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 o C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Doe alle gesneden ingrediënten behalve de takjes tijm en feta in een wijde kom. Overgiet royaal met olijfolie en kruiden en meng goed door elkaar. Verdeel alles over op de bakplaat maar houd het midden vrij. Verkruimel de feta in een ovenvast schaaltje of apart op een stuk bakpapier, bestrooi dit met wat kruiden en leg in het midden. Bestrooi met versgemalen peper en wat takjes tijm. Zet voor ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een groene salade.

TIPS

  • Serveer met (zelfgemaakte) groene of rode pesto of hummus.
  • Serveer met quinoa of voeg aan je traybake stukjes zoete aardappel of pompoen toe als je wat meer koolhydraten wilt.

Credits fotografie: Eva Snijders / Loof

Voor 4 personen

  • 4 gekleurde paprika’s, in stukken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 grote tomaten, in stukken
  • 1 courgette, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 el Kalamata-olijven
  • 300 g feta
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • takjes verse tijm
  • olijfolie
  • verse peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek