Dit fruitige recept was dé zomertrend van vorig jaar. Serveer deze kleurrijke açaibowl in een kokosnoot, maar kun je die niet vinden, gebruik dan een mooi schaaltje of glas. Rangschik het fruit erop en serveer meteen.
1 Leg de kokosnoten om beurten op een harde ondergrond, sla zachtjes met een hamer rondom het midden van de kokosnoot (de andere richting op als de naad die naar de drie vlekjes op de kokosnoot loopt) ‒ draai de kokosnoot steeds een stukje en blijf tikken tot je een dunne barst ziet.
2 Wrik de kokosnoothelften boven een glas uit elkaar en vang het kokoswater op ‒ drink meteen op of bewaar in de koelkast voor een andere keer.
3 Mix de frambozen, het açaipoeder, kokosmelk en de banaan in een blender tot een gladde smoothie.
4 Schenk de smoothie in de vier halve kokosnoten en verdeel het tropisch fruit, de muntblaadjes en eventueel de goji-bessen, bijenpollen en kokosrasp erover. Leg als laatste de eetbare bloemen erop (als je die gebruikt) en serveer meteen.
4 personen
• 2 kokosnoten
• 250 g frambozen, uit de diepvries
• 2 tl açaipoeder
• 300 ml kokosmelk
• 1 banaan, in grove stukjes
• tropisch fruit, zoals passievrucht, sterfruit, drakenfruit, mango, incabessen en ananas, voor erbij
• blaadjes van 1-2 takjes verse munt, voor erbij
• goji-bessen, bijenpollen, kokosrasp en eetbare bloemen, voor erbij (optioneel)