Fluffly bananen-pannenkoekjes met walnoten

Fluffly bananen-pannenkoekjes met walnoten

Pannenkoeken zijn het perfecte ontbijt voor een lange, luie zondagochtend. Met dit eenvoudige recept wordt het nog verleidelijker om je favoriete ontbijtje te maken.
 

Bereiding


1. Prak de bananen met een vork fijn in een kom. Klop de eieren erdoor tot ze goed gemengd zijn.
 
2. Voeg het bakmeel toe en klop het erdoor.
 
3. Roer de walnoten, nootmuskaat, kaneel en het zout erdoor.
 
4. Laat de boter smelten in een koekenpan op matig vuur. Schenk als de boter heet is 2-3 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje 30 seconden. Keer het om en bak de andere kant ook 30 seconden of tot de pannenkoek goudbruin is.
 
5. Leg het pannenkoekje op een bord en houd het warm in de oven terwijl je de rest bakt.
 
6. Stapel de pannenkoekjes op en garneer ze met de walnoten, plakjes banaan en stroop.
 

Voor circa 6 stuks

Voor de pannenkoekjes:

  • 2 grote, overrijpe bananen
  • 2 middelgrote eieren
  • 40 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g walnoten, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • ½ tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 el roomboter


Voor de topping:

  • grof gehakte walnoten
  • handje bananenplakjes
  • stroop naar keuze




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine