Gastrobar gado gado met pindasaus

Gastrobar gado gado met pindasaus

Gado gado is een klassiek Indonesisch gerecht vol verse groenten, met een heerlijke rijke pindasaus als smaakmaker. Dit recept, gemaakt door sterrenchef Ron Blaauw, combineert knapperige spitskool, haricots verts en wortel met de frisheid van komkommer en taugé. Het gepocheerde ei zorgt voor extra romigheid, terwijl de kervel een subtiel, kruidig accent

Bereiding

  1. Zet 2 pannen met water op het vuur.
  2. Snijd de wortel en de spitskool in dunne reepjes.
  3. Kook de wortel, spitskool en haricots verts in ongeveer 1 minuut beetgaar.
  4. Schep de koude wortel en de spitskool door de taugé en de boontjes.
  5. Maak in de andere pan een draaikolk met scheutje azijn.
  6. Pocheer het ei in 4 minuten in het water met azijn.
  7. Maak de pindasaus warm.
  8. Meng alle ingrediënten, giet de pindasaus er overheen en leg het gepocheerde ei erbij.
  9. Top het gerecht af met wat kervel.

Vegetarisch
278 kcal, 22 koolhydraten, 15 eiwitten en 14 vetten

1 persoon | 30 minuten

  • 1 ei
  • 25 g haricots verts
  • 10 g kervel
  • 80 g komkommer
  • 50 ml pindasaus Remia
  • 7 g snackworteltjes
  • 50 g spitskool
  • 25 g tauge
  • 50 g wortel julienne

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine