Voordat het kerstdiner echt-echt begint, vinden we het heerlijk om te starten met een feestplank vol lekkere hapjes. Deze borrelplank bevat van alles wat: rosbief, gerookte kipsalade, landham met blauwe-kaasmousse… Merry X-mas allemaal, geniet ervan!
Rosbief gevuld met frisse salade
1. Meng de geitenkaas, appel en tomaatjes door elkaar, bestrooi met de verse peper.
2. Leg twee plakken rosbief op elkaar, leg 1/5 van de vulling erop en vouw er een bolletje van, leg de vouwnaden naar beneden, heb je nog wat van de vulling over, garneer daar dan mee.
Gerookte kip salade
1. Drapeer een plakje kipfilet in een glaasje als een puntzakje.
2. Snijd de rest van de kipfilet in dunne sliertjes. Meng de sliertjes met de blokjes mango, paprika, pijnboompitjes en peterselie door elkaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
3. Vul de ‘puntzakjes’ met de salade.
Gevulde landham met blauwe kaasmousse
1. Pureer de blauwe kaas en de cr.me fraiche met de staafmixer. Breng op smaak met verse peper.
2. Leg twee plakken landham op elkaar, vul met de rucola en de kaascr.me. Rol stevig op en zet eventueel vast met een prikker.
Smaakt dit naar meer?