Gebruik elke chocoladesoort waar je zin in hebt, zolang-ie van goede kwaliteit is. Je hebt een kleine cupcake- of muffinvorm nodig, liefst een siliconenvorm. De hoeveelheid gifts hangt af van de grootte van de holtes. Eindig met je gekozen smaakcombi’s… zorg er wel voor dat alles heel fijn gehakt is.
1 Vul een middelgrote pan met een laag water en zet hem op middelhoog vuur. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op de pan; de kom mag het water niet raken. Roer continu tot de chocolade is gesmolten.
2 Schep de chocolade in een maatbeker en schenk een laagje van ongeveer 3 mm dik in elke holte van de vorm. Gebruik je de extra smaakmakers, strooi die er dan op. Laat de chocolade in 4 uur stollen in de koelkast.
3 Neem de vorm uit de koelkast en tik op de onderkant om de gifts eruit te laten vallen.
4 Versier ze met eetbaar bladgoud of -zilver, of eetbare glitterspray – of laat ze gewoon zoals ze zijn.
Per portie 112 kcal, 7,7 g vet (4,6 g verzadigd), 1,7 g eiwit, 8,5 g koolhydraten, 8,1 g suikers