Deze kleine traktaties zijn verrassend gemakkelijk te maken: perfect om mee te nemen naar een etentje! Als je de goede champagne hiervoor nog niet wilt opentrekken, kun je ook een klein flesje bubbels kopen.
1 Verwarm de slagroom in een klein pannetje op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt. Voeg de chocolade en boter toe, laat smelten en klop tot het
mengsel glad is.
2 Schenk langzaam de champagne erbij en meng die er goed doorheen. Doe het mengsel dan in een kom en laat het
2 uur opstijven in de koelkast.
3 Zeef het cacaopoeder in een ondiepe kom. Schep met een theelepel porties van het truffelmengsel, rol er balletjes van, rol ze door de cacao en serveer.
Per portie 108 kcal, 9 g vet (5,5 g verzadigd), 1,6 g eiwit, 4,1 g koolhydraten, 3,2 g suikers
30 stuks
• 200 g slagroom
• 300 g pure chocolade (70 % cacao), grof gehakt
• 20 g ongezouten boter, in blokjes
• 100 ml champagne (of prosecco of cava)
• 100 g cacaopoeder