Deze Midden-Oosterse salade maakt optimaal gebruik van een aantal heerlijke producten. Knapperig en eenvoudig. Bovendien passen de smaken heel goed bij alles wat er gewoonlijk wordt geserveerd bij Midden-Oosterse maaltijden. Ik denk echter dat dit gerecht op zichzelf een geweldige maaltijdsalade is – het biedt alles wat je nodig hebt.
1. Verwarm de oven voor tot 170 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Bestrijk de platbroden aan beide kanten met de olijfolie. Leg ze 14-16 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn; draai ze halverwege de baktijd om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Breek ze dan in stukjes voor in de salade.
3. Doe de sla, tomaten en komkommers in een grote mengkom. Voeg de radijsjes, lente-uitjes en groene paprika toe; meng alles goed.
4. Stop alle ingrediënten voor de dressing in een schoon jampotje met een deksel en schud alles 1 minuut goed door. Houd een paar peterselie- en muntblaadjes apart, voor over de salade. Hak de rest grof.
5. Voeg de gehakte peterselie- en muntblaadjes samen met de dressing vlak voor het serveren aan de salade toe en meng alles goed.
6. Schep dan de stukjes platbrood erdoor en verdeel alles over een grote serveerschaal.
7. Bestrooi de salade tot slot met de peterselie- en muntblaadjes. Geef er nog wat granaatappelmelasse en sumak in aparte schaaltjes bij.
Dit recept komt uit Super Salade van Kat Mead