Fattoush

Fattoush

Fattoush is niet meer dan een salade met tomaat, kruiden en brood. Gebruik rijpe tomaten in verschillende kleuren en groottes, en kies groenten van het seizoen. Rucola geeft een lichte notensmaak, maar little gem, ijsbergsla of kropsla is er ook lekker bij!    

Bereiding



Voorbereiding
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Meng de ras el hanout met 4 eetlepels korianderolie. Snijd de tomaten in verschillende vormen en de snoeppaprika’s in dunne ringen.
 
Bereiding
3 Verdeel het brood over de bakplaat en bestrijk het met de helft van het mengsel van korianderolie en ras el hanout. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in circa 8 minuten knapperig.
4 Doe de rest van de korianderolie met de azijn en knoflook in een ruime kom, meng ze tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaat en paprika toe, gevolgd door de little gem, rucola, peterselie en munt.
5 Schep de helft van de knapperige pitapuntjes er luchtig door en schep de salade op een bord. Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.
 
Tips

  • Varieer met verschillende groenten voor een feestelijk gerecht.
  • Vervang de korianderolie ook eens door de citroenolie uit het boek.
  • Gebruik rijpe tomaten in verschillende kleuren en groottes, en kies groenten van het seizoen. Rucola geeft een lichte notensmaak, maar little gem, ijsbergsla of kropsla is er ook lekker bij!


 
 

Voor 4 personen. Voorbereiding 30 min. Bereiding 15 min + 8 min baktijd.

  • 2 el ras el hanout 
  • 7 el korianderolie 
  • 300 g gemengde tomaten, in verschillende kleuren en groottes
  • 150 g snoeppaprika’s, in verschillende kleuren
  • 2 volkorenflatbreads (zie boek), in tien stukken
  • 2 el azijn
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 kropjes little gem, blaadjes gewassen en gedroogd, in grove stukken
  • 100 g rucola, gewassen en gedroogd
  • 10 takjes bladpeterselie, blaadjes gewassen en gedroogd
  • 10 takjes munt, blaadjes gewassen en gedroogd zout en versgemalen zwarte peper


Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • mengkom


 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine