Een rijkgevulde salade met heerlijke herfstsmaken zoals pompoen, walnoten en peer.
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het venkelzaad, de gedroogde chilivlokken en flink wat zout en peper in een vijzel en stamp fijn.
2 Doe de pompoen samen met de ui en peer in een braadslee, bedruppel met wat olijfolie en strooi er het venkel-chilimengsel over. Schep om en rooster zo’n 50 minuten in de oven, tot de groenten en peer gaar zijn ‒ schep halverwege om. Laat afkoelen.
3 Zet een pan met water op hoog vuur en kook de farro volgens de instructies op de verpakking. Giet de farro af, laat goed uitlekken en iets afkoelen.
4 Doe voor de dressing het citroensap, een scheutje extra vergine olijfolie en de geperste knoflook in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en meng goed. Houd zolang apart.
5 Doe de ricotta in zijn geheel in een kleine ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en strooi de tijmblaadjes, chilipeper plus wat zout en peper naar smaak erover. Zet de ricotta in de oven en rooster 20 minuten.
6 Schep de afgekoelde groenten en peer in een schaal, voeg de farro en gehakte kruiden toe en druppel de dressing erover. Schep de salade om en bestrooi met de walnoten en munt. Serveer samen met de ricotta.
Tip Farro is een Italiaanse graansoort met een nootachtige smaak en een stevige bite, wat hem een perfecte vervanger van rijst maakt. Je kunt farro kopen bij de meeste grotere supermarkten.
Per portie 575 kcal, 19,9 g vet (5,8 g verzadigd), 19,5 g eiwit, 80,8 g koolhydraten, 26,8 g suikers