Falafelburgers met bietjes

Falafelburgers met bietjes

‘Dit is een grappige variatie op een klassieker. Deze falafelburgers zijn zeer voedzaam en smaakvol, maar vanwege alle peterselie toch lekker fris. De bietjes voegen een subtiele zoetheid toe, en niet te vergeten een prachtige kleur. Mijn kinderen eten ze met hummus, maar ze zijn ook heerlijk met een tahindressing.’ – Gwyneth Paltrow.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
 
2. Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseerknop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
 
3. Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafelburgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
 
4. Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
 
5. Maak intussen een rucolasalade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezoutvlokken.
 
6. Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucolasalade.

 

Voor 4 personen.

  • 200 g gehakte Geroosterde bietjes (blz. 198)
  • 150 g kikkererwten
  • 1 grote handvol peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl koosjer zout of zeezoutvlokken
  • 25 g kikkererwtenmeel
  • 2 el olijfolie
  • 25 g babyrucola
  • 10 g verse blaadjes koriander
  • 1 el vers citroensap
  • zeezoutvlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine