Falafelbowl met quinoa en rode bietjes

Falafelbowl met quinoa en rode bietjes

Zelfgemaakte falafel is natuurlijk het lekkerste, maar wanneer je snel klaar wilt zijn kun je ook kant -en -klare falafel kopen. Je kunt de falafel invriezen en daardoor heel lang bewaren.

Bereiding

1. Doe de kikkererwten samen met de ui, knoflook, koriander,peterselie komijn, kardemom, zeezout en zwarte peper in de keukenmachine. Maal tot een grof mengsel.

2. Doe dit mengsel in een kom. Roer hier het kikker – erwtenmeel en baking soda doorheen. Wanneer het mengsel te droog is kun je enkele eetlepels water of citroensap toevoegen totdat je een mengsel hebt wat aan elkaar blijft plakken als je er balletjes van vormt.

3. Dek de kom af en laat zo’n 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk deze plat.

5. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin in 3 minuten aan beide kanten.

6. Verdeel de quinoa samen met de rucola, rode biet, zuurkool en falafel over 3 kommen. Sprenkel de cashewnoten er overheen en maak af met wat eetlepels dressing.

Tip: Maak alvast de falafelballetjes, maar bak ze nog niet. Je kunt deze ongebakken in de koelkast of de vriezer bewaren. Wanneer je dan een maaltijd wilt maken hoef je ze alleen nog op te bakken.

Voor 3 personen

Bereiding 15 minuten (+ ongeveer 30 minuten wachttijd)

  • 150 g kikkererwten, gekookt en afgespoeld
  • ½ ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 10 g verse koriander
  • 10 g, verse peterselie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • snuf gemalen kardemom
  • 1 tl zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • ½ tl baking soda
  • 1 el kokosolie
  • 150 g quinoa, gekookt in groentebouillon
  •  30 g rucola
  • 2 rode bieten, gekookt en fijngesneden
  •  3 el zuurkool
  • 30 g cashewnoten, fijngehakt
  • 6 el citroen-tahindressing (zie hieronder)

Benodigdheden

  • knoflookpers
  • keukenmachine
  • citruspers (voor de citroen-tahindressing)

Citroen-tahindressing

  • sap van 1 citroen
  • 2 el tahin
  • 1 tl mosterd
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek