Ricotta montata con rum

Ricotta montata con rum

Dit fantastische huwelijk van zalig romige, gezoete ricotta met verkruimelde amarettikoekjes en ingelegde kersen is in Italië al vele eeuwen een klassieker. De amarenakersen van Fabbri, in de bekende blauw-witte potjes, zijn een absolute favoriet, maar als die niet verkrijgbaar zijn, kan het ook met verse frambozen en aardbeien.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een kom.
  2. Klop ze met de hand of met een handmixer tot een glad mengsel en voeg zo nodig naar smaak extra suiker en rum toe.
  3. Serveer het mengsel op zich in zes wijnglazen of twaalf shotglaasjes, of met een paar kersen en wat verkruimelde amarettikoekjes.

Fotocredits: Helen Cathcart

6-12 personen

  • 350 g ricotta
  • 150 g slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 50 ml bruine rum

VOOR ERBIJ (OPTIONEEL)

  • 1 pot ingemaakte kersen of ander zacht fruit
  •  een handvol amarettikoekjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine