Erwtjes-broccolisoep met munt

Erwtjes-broccolisoep met munt

Dit is een quote van onze receptentester Nic. Nogmaals, dit zijn haar woorden, niet de onze: “Deze soep is echt OVERHEERLIJK!!! Verschillende keren gemaakt! Boordevol smaak (ben gek van de combo van erwtjes en munt). Glad en romig door de kokosmelk, maar met een lekkere bite door de broccoli. Supergezond dankzij al die heerlijke groene groentes en de linzen geven de soep de beste textuur! En wat een bonus dat de soep makkelijk, snel en goedkoop is!!! Hoogste niveau van goed!!!!” Wij hopen dat je net zo van deze soep geniet als Nic.

Bereiding

1. Maak de linzen. Schep ze in een schaaltje, roer de olie en geraspte citroenschil erdoor, bestrooi met zout en peper en zet weg.

2. Verhit voor de soep de olie in een soeppan op middellaag vuur. Snijd de ui en knoflook grof en doe ze in de pan, samen met de gember. Fruit ongeveer 10 minuten of tot de ui zacht wordt. Voeg de erwtjes en broccoli toe en bak 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook tot de groentes gaar zijn. Roer af en toe zodat de soep niet aanbrandt. Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk en munt erdoor. Pureer met een staafmixer tot de soep helemaal glad is.

3. Schep in diepe borden en maak af met wat linzen, pompoenpitten, munt, peper, zout en een scheutje olie. Dien op met geroosterd brood.

Voor 4 personen.

Voorbereiding + bereiding: 45 minuten

  • 1 el virgin kokosolie
  • 1 ui, gepeld
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 el verse gember, geschild en geraspt
  • 250 g erwtjes, uit de vriezer
  • 250 g broccoli, inclusief stronk, in grove stukken (of broccoliroosjes uit de vriezer)
  • 500 ml groentebouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 blik kokosmelk van 400 g
  • 20 verse muntblaadjes

Puy-lInzen

  • 200 g gekookte luie linzen of linzen uit blik
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • geraspte schil van ½ citroen zonder waslaagje
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Opdienen met

  • geroosterde pompoenpitten
  • verse muntblaadjes of paarse shisoblaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • extra vierge olijfolie
  • geroosterd zuurdesem knoflookbrood

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek