Entrecote met knolselderij

Entrecote met knolselderij

Dit is zo’n heerlijk gerecht… De knolselderij met de ras el hanout in combinatie met de lekkere saus en het stukje vlees: zalig gewoon! Gebruik voor dit gerecht een zachte mosterd. Pascale Naessens: ‘Ik gebruik de mosterd van Devos & Lemmens. Gebruik je schepere, pas dan de hoeveelheid aan. Proeven is de boodschap!’

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Snijd de knolselderij in dunne plakjes en vervolgens in fijne lucifers. Doe ze in een ovenschaal, strooi er zout en 1 koffielepel ras el hanout over en giet er wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden en de olie mooi verdeeld zijn.

3.. Halveer een tiental tomaatjes en laat de rest heel en aan de takjes. Leg de tomaatjes bij de knolselderij of in een aparte ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met olijfolie. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

4. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

5. Snijd de bieslook fijn. Schep voor de saus 3 grote eetlepels mosterd in een pannetje en leg er de gehalveerde gare tomaatjes bij. Plet de tomaatjes zodat ze hun vocht afgeven en meng goed. Kruid met peper en zout en voeg drie kwart van de bieslook toe. Giet er flink wat olijfolie en een scheut water bij zodat je een mooi lopende, dikke saus krijgt.

6. Serveer de entrecote met de knolselderij en giet de saus erover. Schik de kerstomaatjes ernaast en werk af met de rest van de bieslook.
 

  • 2 varkensentrecotes
  • 400 g knolselderij
  • 30-tal kerstomaatjes met takjes
  • 20 g bieslook
  • zachte mosterd
  • ras el hanout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine