Geroosterde bloemkool met yoghurt-peterseliesaus

Geroosterde bloemkool met yoghurt-peterseliesaus

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Verdeel de bloemkool in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het zout, de sumak, Aleppopeper en de za’atar. Besprenkel met de olijfolie en rooster de bloemkool 20-25 minuten in de oven.

3. Meng de yoghurt met de knoflook, tahin en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en frituur de kappertjes. Neem uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

5. Verdeel de bloemkool over een schaal en besprenkel met het citroensap. Verdeel de yoghurt-peterseliesaus erover en garneer met de kappertjes.

  • Bereidingstijd 40 minuten1 grote bloemkool, over de breedte in schijven van 1 centimeter dik
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
  • 1 theelepel sumak
  • ½ theelepel Aleppo-peper (pul biber)
  • 1 eetlepel za’atar
  • 1½ eetlepel goede olijfolie (of nog beter: gebruik olijfoliespray)
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 teen knoflook, fijngemalen
  • 1 theelepel tahin
  • ½ bos bladpeterselie (alleen de blaadjes), fijngesneden
  • zonnebloemolie, voldoende om in te frituren
  • 2 eetlepels kappertjes, goed afgedroogd
  • sap van ½ citroen
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten