‘Door voor het jasje volkoren- in plaats van witbrood te gebruiken, hebben deze nuggets extra vezels. En in de oven bakken in plaats van frituren scheelt flink wat calorieën!’, Jamie Oliver.
1. Snijd de kipfilets in stukjes ter grootte van een nugget. Het is handig om het eerste stukje af te wegen en de rest vervolgens op het oog, ongeveer op dezelfde maat te snijden – iets meer dan 30 g is perfect. Leg alle stukjes kip in een schaal.
2. Knijp voor de marinade de ongepelde tenen knoflook over de kip uit met een knoflookpers en voeg het paprikapoeder, de yoghurt, het ei en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Rasp de citroenschil erover, pers het -sap erbij en masseer de marinade met schone handen in het kippenvlees. Dek de schaal af en zet hem minstens 1 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast.
3. Scheur het brood in een keukenmachine. Doe de geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olie erbij, maal er fijne kruimels van en kieper die op een grote bakplaat. Hussel de stukjes kip nu in porties met twee vorken door de broodkruimels om ze een jasje te geven. Leg de stukjes naast elkaar in een diepe braadslede, dek ze af met bakpapier en ga verder met de volgende portie (je hebt waarschijnlijk meer broodkruimels dan je nodig hebt, maar dat werkt wel zo makkelijk – wat overblijft mag je weggooien).
4. Bak de nuggets meteen, of zet ze in de braadslede in de vriezer – eenmaal bevroren kun je ze in porties in boterhamzakjes verdelen.
5. Bak zoveel nuggets als je nodig hebt 15 tot 20 minuten in een op 180 °C/ gasovenstand 4 voorverwarmde oven, op een rooster in een braadslede, of tot ze goudbruin en gaar zijn.