Bladerdeegtaartjes met pruimen en honing

Bladerdeegtaartjes met pruimen en honing

Zwarte peper is de ster van dit dessert, laat het écht niet weg. Het is een tikkeltje gek, en het wordt misschien nog gekker door er wat zout over te strooien, maar het is het waard. Thank me later.

Bereiding

  1. Roer in een kom het amandelmeel en de suiker door elkaar en klop met een mixer het ei erdoor tot het volledig is opgenomen. Voeg de boter toe en klop tot een lichte, luchtige frangipane.
  2. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze in met een vork. Steek of snijd uit de andere helft van het bladerdeeg rondjes met een doorsnee van 10 centimeter. Leg de randjes op
    de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. (Gooi de uitgestoken rondjes niet weg, die kunt u bestrijken met olijfolie, bestrooien met zoutvlokken of Parmezaanse kaas en bakken tot crackertjes.)
  3. Vul het rondje binnen de uitgestoken rand met frangipane en druk met een vork rondom een patroontje in het deeg. Verdeel de plakjes pruim dakpansgewijs over de frangipane en maal er peper boven.
  4. Bak de taartjes 20 minuten net onder het midden van de oven tot de randen goudbruin en gerezen zijn. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker dreigt te worden. Haal uit de oven, druppel er wat honing over, bestrooi met zeezoutvlokken en serveer direct.

Credits fotografie: Jan Luijk

6 taartjes | bereiding 15 minuten + bakken 25 minuten

  • 70 gram amandelmeel
  • 70 gram suiker
  • 1 flink ei
  • 70 gram boter, op kamertemperatuur
  • 12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 400 gram pruimen (of nectarines of perziken), in plakjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. lekkere honing, zoals acaciahoning
  • zeezoutvlokken

HANDIG

  • uitsteekvorm van 10 cm Ø (optioneel)
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet