Recept
Sunset Smoothie
Op zoek naar een verfrissende en kleurrijke traktatie die je smaakpapillen zal verrassen? Deze Drielaagse Sunset Smoothie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een explosie van smaken! Met lagen van romige mango, zoete aardbei en exotische passievrucht, is deze smoothie perfect voor een zonnige dag of als een gezonde opkikker. Verrassend genoeg wordt er kokosmelk (de lekkerste is van Mae Ploy) gebruikt in dit recept, wat zorgt voor een extra romige textuur en een subtiele tropische twist. Het beste van alles? Het is super eenvoudig te maken en ziet er prachtig uit in een glas. Dus pak je blender en laten we aan de slag gaan met deze heerlijke smoothie die je gegarandeerd in tropische sferen brengt!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 250 g diepvriesmango
- 250 g verse of diepvriesaardbeien + 4 extra aardbeien
- 250 g diepvriespassievrucht
- 1 banaan
- 1 limoen
- 250 ml Mae Ploy kokosmelk
De ingrediënten worden als volgt verdeeld:
Laag 1 – Mango:
- 250 g diepvriesmango
- 90 ml Mae Ploy kokosmelk
- 1/3 banaan
Laag 2 – Aardbei:
- 250 g verse of diepvriesaardbeien
- 80 ml Mae Ploy kokosmelk
- 1/3 banaan
Laag 3 – Passievrucht:
- 250 g diepvriespassievrucht
- 80 ml Mae Ploy kokosmelk
- 1/3 banaan
Garnering:
- ½ limoen (in plakjes)
- 4 aardbeien
Benodigdheden:
- Blender
- Twee mooie longdrinkglazen
- Rietje of lepel
Bereiding
- Laag 1 – Mango: Doe de bevroren mango, 1/3 banaan en 90 ml Mae Ploy kokosmelk in een blender. Blend tot een glad, romig mengsel. Verdeel deze laag over twee hoge glazen.
- Laag 2 – Aardbei: Maak de aardbeien schoon (indien vers) en blend ze met 80 ml Mae Ploy kokosmelk, 1/3 banaan tot een glad mengsel. Giet voorzichtig over de mangolaag (bijvoorbeeld via een lepel om niet te mengen).
- Laag 3 – Passievrucht: Blend de passievrucht,1/3banaan en 80 ml Mae Ploy kokosmelk tot een romige bovenlaag. Giet deze voorzichtig als laatste laag in de glazen. Wanneer je jezelf iets meer rust wilt gunnen maak je eerst alle lagen klaar in een aparte bak en schenk je het dan pas in het glas.
Tot slot: garneer elk glas met een schijfje limoen op de rand en een aardbei. Serveer met een rietje of lepel.