Deegflapjes met dadels en sinaasappel

Deegflapjes met dadels en sinaasappel

Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Omdat we in de feestsfeer zijn, hier een leuk gerecht om rond te delen. Deze pasteitjes zijn gevuld met dadel en sinaasappel, een verrassende combi die echt heerlijk smaakt. Snel en makkelijk thuis te maken met wat wontonvelletjes. Hiermee maak je echt indruk op je gasten.   

Bereiding



1. Pureer de dadels, suiker, sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een foodprocessor.

2. Schep 1 theelepel van het dadelmengsel in het midden van een wontonvelletje. Maak de randen nat met wat water en vouw dubbel, zodat je een driehoekje hebt. Druk rondom stevig aan om te sluiten. Vouw er nog een wontonvelletje omheen en druk rondom aan. Herhaal tot je er 24 hebt.

3. Vul een pannetje voor de helft met olie. Zet op middelhoog vuur. De olie is op temperatuur als een wontonvelletje sist als het in contact komt met de olie en in 20 seconden goudgeel kleurt.

4. Frituur 2-3 pasteitjes tegelijk; het duurt circa 2 minuten tot ze goudgeel kleuren. Schep ze uit de olie op een bord dat met keukenpapier is bekleed. Frituur de rest van de pasteitjes.

5. Zeef de poedersuiker over de pasteitjes en dien op.
 

Voor: 24 stuks Voorbereiden: 20 minuten Bereiden: 8-10 minuten

  • 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 160 g gedroogde dadels, pit verwijderd, fijngesneden
  • 2 theelepels lichtbruine basterdsuiker
  • 48 vierkante eierwontonvelletjes
  • plantaardige olie, om in te frituren
  • 1 eetlepel poedersuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine