Garnalen- crackers

Garnalen- crackers

Voor dit recept worden Camaron pipas of camarones gebruikt. Dit zijn kleine gamba’s van ongeveer 2 centimeter die met kop en staart gegeten kunnen worden. Kun je geen minigarnalen vinden, koop dan de kleinste garnalen die je kunt vinden. Pel deze en snijd ze in stukjes.

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de bloem met het kikkererwtenmeel, zout en 450 milliliter water tot een dun beslag. Voeg de ui, garnalen, peterselie en het spuitwater toe en roer goed door.
  2. Verhit een flinke laag olie, ongeveer een vingerkootje diep, in een pan op middelhoog vuur. Voeg zodra de olie heet is in porties eetlepels beslag toe en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Bak de beignets in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 50 g kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 1/2 el zout
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 250 g camaron pipa of gepelde garnalen, in stukjes
  • 5 g peterselie, fijngesneden
  • 50 ml bruisend water
  • olie, om in te frituren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine