Lekker als zomerse lunch in de tuin of als je met z’n allen voetbal kijkt. Het is moeilijk iets beters te verzinnen dan deze kleverige, pittige kippenvleugels. Serveer er een verkoelend drankje bij.
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C hetelucht / 170 °C elektrisch. Leg de kippenvleugels en partjes zoete aardappel in een grote braadslede. Roer de chipotlevlokken, het paprikapoeder, de basterdsuiker, olijfolie, 2 theelepels zeezout, de limoenschil en het -sap door elkaar.
2. Schenk het chipotlemengsel over de kip en zoete aardappel en vermeng alles goed met je handen. Zet 40 minuten in de oven.
3. Verhoog dan de temperatuur tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch en laat de kip en zoete aardappel nog 20 minuten in de oven staan, tot de kippenvleugels krokant zijn.
4. Roer intussen de yoghurt, verse korianderblaadjes, de limoenschil, het -sap en een snuf zeezout door elkaar en zet apart.
5. Bestrooi de krokante kippenvleugels en zoete aardappel met de rest van de korianderblaadjes en dien op met partjes limoen en de limoenyoghurt.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 minuten; Oven: 1 uur
Limoenyoghurt