Dahl is eigenlijk wel het basisvoedsel in de Indiase keuken. Altijd lekker te combineren en super voedzaam. Deze zelfgemaakte variant is lekker kruidig en je kunt hem naar eigen inzicht een beetje verrijken met paneer, of kies je juist voor de vegan variant?
1. Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord. Verhit wat ghee in een pan en bak de rode ui, knoflook, gemberpasta en mosterd 2 minuten op hoog vuur. Voeg de specerijen toe en bak nog 2 minuten. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
2. Voeg de kikkererwten, bonen, piripiri’s, het water en de tomatensaus toe. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen op middelhoog vuur, tot de saus dik is.
Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten pruttelen.
3. Roer de kokosroom, slagroom, gedroogde chilipeper, het kruidenzout, de mosterdolie en suiker erdoorheen. Laat nog 5 minuten pruttelen.
4. Garneer tot slot met noten, koriander en ringen rode ui.
Tip: Je kunt er paneer op doen om het nog feestelijker te maken.
Voor 6 personen. 40 minuten bereidingstijd + weektijd.
Garnering
*Als je een veganistische versie van dit gerecht wilt, laat je de room weg en verhoog je de hoeveelheid kokosroom tot 200 ml.