Dit is een easy peasy maaltje. Alleen moet je wel even geduld hebben, want het moet 45 minuten in de oven.
1. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Ontdoe de pompoen van zijn pitten; je hoeft hem niet te schillen. Snijd de pompoen in blokjes van 2 bij 2 cm, de bloemkool in kleine roosjes en de wortels eerst in de lengte doormidden en daarna in kwarten. Doe de pompoen, tomaatjes, bloemkool, wortel en zwarte bonen in een ovenschaal samen met de rode ui en rode peper. Pers het teentje knoflook erboven. Schil en rasp de gember.
2. Meng de kokosmelk met het kerriepoeder en de gember. Breng op smaak met zout en peper. Giet over de groenten in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en besprenkel de curryroast met het limoensap. Serveer met de geroosterde amandelen en koriander. Lekker met rijst of quinoa.
SUGGESTIES VOOR SEIZOENSGROENTEN
Voor 4 personen
Bereiding 10 minuten + 45 mintuten oventijd
OM TE SERVEREN