Crispy duck met perzik

Crispy duck met perzik

Over dit recept schrijft Miljuschka: “Dit is mijn ode aan knapperig. Zonder knapperig geen spannend mondgevoel en dus geen leven. Deze eendenbouten zijn knapperig to the max. Eend heeft veel vet van zichzelf en dat druipt er in deze 2 uur langzaam uit. Hierdoor krijg je een soort chipsachtig velletje. Het vet sijpelt over de aardappels, waardoor deze ook crispy worden. Wil je het nou allemaal een tandje minder? Kort de baktijd dan in met een uur.”, zegt Miljusc

Bereiding

hka.

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Snijd de aardappels in kwarten. Wrijf de eendenbouten in met zout, peper en tijm. Leg de aardappels in een braadslede en leg de eendenbouten erbovenop. Zet in de oven en braad 2 uur.

3. Voeg de in partjes gesneden perziken na 1 uur en 45 minuten toe aan de braadslede.

Tip: je kunt ook ieder ander steenfruit gebruiken. Wees creatief!


 
 

Voor 4 personen, 5 minuten, oventijd: 2 uur:1 kg kruimige aardappels, geschild:

  • 4 grote eendenbouten


  • zout


  • peper


  • 10 takjes tijm, de blaadjes gerist


  • 4 perziken, gewassen





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine