Shane Kluivert: ‘Ik vind prei echt megalekker: als dungesneden ringetjes in een salade, in plaats van gebakken ui op een burger… maar zeker ook in deze soep!’
1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de knoflook tot deze lekker begint te ruiken.
2. Voeg de courgette en de prei toe en bak 5 minuten mee.
3. Breng 1 liter water aan de kook en los het groentebouillonblokje daarin op.
4. Doe de groentebouillon en de helft van de dille in de pan. Laat de soep op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten doorkoken.
5. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout.
6. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt en strooi er nog wat dille overheen.
TIP!
Als je de yoghurt vervangt door een plantaardige variant (bijvoorbeeld kokosyoghurt), dan eet je niet alleen vega maar zelfs vegan!
TIP!
Houd een keukenpapiertje of schone theedoek in de buurt voor als je wat druppels knoeit op de rand van je kom. Zo veeg je die spetters er zo af en kun je de soep heel netjes serveren.
Voor 4 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Wat heb je nog meer nodig?