Van dit courgettelinguine-pasta-pesto-recept wordt iedereen blij én het is ook nog eens een stuk gezonder dan een ‘gewone’ pasta-pesto. Je kunt tegenwoordig kant-en-klare courgetspaghetti in de supermarkt kopen, maar zelf maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Ga je zelf aan de slag met dit recept voor courgettespaghetti, dan heb je wel een mandoline of dunschiller met spiraal nodig.
1. Doe de erwtjes met de dillesteeltjes, suiker en 1 theelepel zout in een pannetje. Vul aan met het water, leg het deksel op de pan en laat 2 minuten koken. Als de erwtjes gaar zijn, giet je de inhoud van de pan in een keukenmachine. Voeg de dilleblaadjes, parmezaan, het citroensap en de peper toe en maal tot een grove pesto.
2. Snijd op de mandoline of met een dunschiller lange linten van de courgette. Gooi de kern met pitten weg. Bak de courgettelinguine in de boter in een grote pan met deksel. Giet na 1-2 minuten overtollig vocht af en voeg de pesto toe. Serveer met geraspte parmezaan.
Credits Recepten Rachel Khoo Fotografie David Loftus
Voor 4 personen