Ik ben gek op deze hartige koekjes, genaamd keftedes. In Cyprus worden ze vooral met vlees gemaakt maar in Griekenland worden allerlei verschillende ingrediënten gebruikt, afhankelijk van waar je bent.
1. Rasp de courgette grof boven een grote mengkom. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Trek de blaadjes munt van de takjes, snijd ze fijn en voeg met de lente-ui toe aan de courgettes. Rasp de anari en de schil van de citroen erboven en verkruimel de feta erboven. Klop de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper, voeg de eieren toe en klop ze er met het bakmeel door tot alles aan elkaar blijft kleven.
2. Schenk een dun laagje olie in een grote pan met antiaanbaklaag, zet deze op middellaag vuur. Neem steeds een grote eetlepel van het beslag en bak de keftedes tot ze goudkleurig zijn, 4-5 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met in partjes gesneden citroen.
Voor 16 stuks