- Verhit de oven tot 180 °C en beboter een bakblik van 33 × 23 cm dun.
- Klop alle ingrediënten voor de falooda-melk in een kom door elkaar en zet het tot gebruik in de koelkast.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Doe de eieren en suiker in de kom van een standmixer met klopper en zet de machine zo’n 7 minuten op de hoogste stand aan; er moet een dikke, bleke massa ontstaan (je kunt ook een gewone kom en een staafmixer gebruiken). Spatel er het bloemmengsel en het rozenwater door en doe dat ook met de gesmolten boter. Schep het beslag in het bakblik en bak de cake in 30-35 minuten goudbruin; een prikker die je midden in de cake steekt, moet er schoon weer uitkomen.
- Haal het gebak uit de oven, prik het overal in en houd het warm. Overgiet het met de falooda-melk en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Dek het af en zet het een nacht in de koelkast.
- Meng de aardbeien, het basilicumzaad en het rozenwater met de suiker en zet opzij. Klop de vette room voor het opdienen in een kom tot het de zachte textuur van een gekreukt beddenlaken heeft. Bestrijk er het gebak mee en verdeel er de aardbeien over. Garneer met de rozenblaadjes en geplette pistachenoten.
Credits fotografie: Kristin Perers
8 tot 10 personen
- 225 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 5 eieren
- 175 g fijne kristalsuiker
- 1 tl rozenwater
- 115 g ongezouten boter, gesmolten, plus iets extra voor het invetten
VOOR DE FALOODA-MELK
- 50 ml rooh afza
- 200 g gecondenseerde melk
- 250 ml volle melk
- 300 ml extra vette slagroom
VOOR HET GARNITUUR
- 300 gram aardbeien, in plakjes
- 2 el basilicumzaad
- 1 el rozenwater
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 300 ml extra vette slagroom
- gedroogde rozenblaadjes
- geplette pistachenoten