Ceviche

Ceviche

Verfrissend, zuur, spicy, zoet en romig en ontzettend makkelijk om te maken: deze ceviche kan weleens je nieuwe standaard worden als je gasten over de vloer krijgt – verdubbel of verdriedubbel de hoeveelheden in dat geval.

Bereiding

  1. Snijd de chayote en rode ui in dunne plakjes op de mandoline en zet apart.
  2. Snijd de schil (inclusief wit) van de sinaasappel, dat gaat het makkelijkst door er eerst de boven- en onderkant af te snijden. Snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliezen uit en zet apart.
  3. Pers de limoenen en citroen uit boven een kom en meng met de green seasoning.
  4. Snijd de zeebaars in kleine blokjes en leg in de kom met het green seasoning-citrussap.
  5. Voeg royaal zout en peper toe en laat 5 minuten marineren.
  6. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
  7. Verdeel de vis over twee borden en schep er wat extra green seasoning-citrusmarinade over. Leg er wat partjes sinaasappel, rode ui, chayote, avocado en bakbanaanchips bij en serveer direct.

 

• 1 chayote (peervormige groene groente, Surinaamse of Aziatische supermarkt)
• 1 rode ui
• 1 sinaasappel
• 2 limoenen
• 1 citroen
• 2 eetl. green seasoning
• 200 gram zeebaarsfilet zonder huid
• zout en versgemalen zwarte peper
• 1 avocado
• 20 gram bakbanaanchips (grote supermarkten, toko of Surinaamse winkel)

Benodigdheden
• mandoline


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek