Voor deze reep heb ik gekozen om te werken met Franse meringue. Wanneer je deze droogt in de oven geeft deze variant namelijk het meest crunchy effect. Dat geeft dan in combinatie met het geknisper van het maanzaad een heerlijke textuur aan deze reep.
1. Verwarm de oven voor tot 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit op met het zout en voeg, zodra er zich golfjes vormen in het eiwit, beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe. Klop totdat het eiwit helemaal stijf is.
2. Spatel de poedersuiker door het stijfgeklopte eiwit en schep flinke eetlepels van deze meringue op de bakplaat. Droog ongeveer twee uur in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe groot je de meringue hebt gemaakt.
3. Laat de meringue helemaal afkoelen. Je hebt er drie nodig voor de reep die je in grove stukken breekt (de rest kun je lekker opeten). Breng de chocolade op temperatuur en roer er voor de vulling het maanzaad en de citroenrasp door. Giet de chocolade in het met bakpapier beklede bakblik en garneer met de meringue. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je deze in 2 repen snijdt.
Voor 2 repen
Voor de meringue
Voor de vulling
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, hand- of standmixer, spatel, lepel, pan, vuurvaste
kom, suikerthermometer, marmeren plaat (optioneel), tempereerspatel (optioneel), cakeblik
20 x 11 cm