Chocoladetaart maken? Doen! We betrappen onszelf erop dat we deze taart vaak alleen maar in de herfst en winter maken, omdat hij best een beetje ‘zwaar’ kan zijn. Maar dit chocoladetaart-recept is er een die ook in de lente en zomer vele hartjes sneller laat kloppen. Kun je geen eetbare bloemen vinden? Kies dan voor wat gehakte nootjes on top, dat ziet er ook feestelijk uit.
1. Verwarm de oven op 155 °C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
2. Meng het amandelpoeder met de cacao en zet apart. Klop in een kom de eidooiers, 55 gram van de suiker, het ei en het merg uit het vanillestokje.
3. Klop de eiwitten met wat zout en voeg geleidelijk de overgebleven 15 gram suiker toe. Blijf kloppen tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
4. Meng het ei-vanillemengsel met het amandel-cacaopoeder, en voeg dan de gesmolten chocoladeboter toe. Meng goed en spatel dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
5. Stort de taartbasis in een braadslede met antiaanbaklaag. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. Serveer met slagroom en eetbare bloemen.
Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen Recepten Michael Verswijveren
4 personen