Niets zo feestelijk als een pavlova van krokant merengueschuim. Deze gemarmerde chocoladeversie combineert geweldig met het bedwelmende zoet van Italiaanse amarenekersen.
1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Mix de eiwitten en de azijn stijf in een vetvrije beslagkom.
3 Voeg al kloppend de suiker toe. Klop tot een stevig schuim en spatel de maizena erdoor. Schep de helft van het schuim in een andere vetvrije kom, zeef er 2 el cacao boven en meng voorzichtig.
4 Schep zowel het witte als het bruine schuim als een berg (Ø ca. 25 cm) naast elkaar op de bakplaat. Spatel het voorzichtig door elkaar zodat een marmereffect
ontstaat. Maak met een lepel in het midden een flauwe holte. Zet de oventemperatuur terug naar 110°C en laat 2½-3 uur bakken.
5 Laat afkoelen en dek af met alufolie. Klop de slagroom stijf met suiker en verdeelover de meringue. Schep de uitgelekte kersen erop. Schaaf de chocolade boven
de pavlova en bestrooi met poedersuikeren eventueel cacao.
TIP Om te zorgen dat hij niet breekt, kun je de pavlova ook in een lage ovenschaal maken (Ø 30 cm) waar hij gewoon op kan blijven staan. Bekleed de schaal wel met bakpapier.
Fotografie Willem Groeneveld
Recept en foodstyling Jankees Roggeveen
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten