Chocolade kikkererwten spread

Chocolade kikkererwten spread

Met elke lepel van deze romige, superlekkere chocoladespread, krijgen je kinderen ook kikkererwten binnen. Binnen een paar minuten in elkaar te flansen (veel sneller dan pindakaas), zonder foute ingrediënten en heerlijk op onze rijstpap, boterhammen en pannenkoeken. Doe ook eens een paar eetlepels van deze spread met je favoriete melk in een blender: mix een paar seconden op hoge stand en je hebt super-de-luxe schuimende chocolademelk (met kikkererwten!).

Bereiding



1. Doe alle ingrediënten, behalve de olie en honing, in een foodprocessor en pureer tot de spread de gewenste consistentie heeft. Is het mengsel te dik, voeg dan wat olijfolie toe, of wat water of melk. Als je het zoeter wilt maken, kun je er wat honing of ahornsiroop bij doen. 

2. Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte doos of pot in de koelkast (maar voor die tijd is het potje allang leeg!).

Volwassen upgrade: wij vinden dit het lekkerst met tahin, maar de kinderen hebben de spread liever met pindakaas.

Helpende handjes: de kinderen kunnen de kikkererwten afspoelen, alles in de blender doen en de smaak van de spread controleren.

 

Voor 350 gram. Bereiding 10 minuten.

  • 1 blik kikkererwten van 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 8 zachte dadels, pit verwijderd
  • 3 el pindakaas zonder stukjes of tahin
  • 4 el cacao, gezeefd
  • 2 el water of melk 
  • ½ tl zeezout
  • olijfolie, om te verdunnen (optioneel)
  • rauwe honing of ahornsiroop, voor een extra zoete smaak (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten