Chili sin carne met zoete aardappel

Chili sin carne met zoete aardappel

De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor vegetarische gerechten! Deze chili sin carne met zoete aardappel is vol van smaak en zit bomvol lekkere groenten. Zet jij dit heerlijke Tex Mex gerecht op tafel tijdens de Nationale Week Zonder Vlees? Serveer de chili sin carne met nacho chips en het genieten kan beginnen!

Bereiding

1. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.

2. Pel de rode ui en snijd deze in blokjes. Snijd de zoete aardappel, aubergine en paprika in kleine blokjes.

3. Doe de olie, ui, knoflook en zoete aardappel in de pan en laat ongeveer 3 minuten sudderen.

4. Voeg aubergine, paprika, chilipeper, tomatenblokjes, de chili con carne kruidenmix en water toe.

5. Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.

6. Voeg de zwarte bonen en mais toe en laat nog 5 minuten sudderen.

7. Dien op met zure room, verse koriander en nacho chips.

 

Dit recept is afkomstig van Greenfoodlab die zich inzetten voor de week zonder vlees. 

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g zoete aardappelen
  • 200 g aubergine
  • 1,5 rode paprika
  • 200 g mais
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
  • zure room
  • 30 g verse koriander
  • 1 zak Nacho Chips

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek