Chili Men Tofu

Chili Men Tofu

Een klassiek gerecht dat jarenlang geliefd was bij onze gasten is nu vegan gemaakt door tofu te gebruiken.

Bereiding

Chili men

1. Hak de groenten grof. Kneus het citroengras met de zijkant van een mes en hak het grof. Maal deze ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.

2. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg als de olie heet is de pasta toe en bak hem 15 minuten. Voeg de sriracha, tomatenketchup, chiliolie en 125 ml water toe en meng. Verhit alles nog 15 minuten en roer af en toe door. Je ziet de olie langs de rand van de pan vrijkomen. Voeg de suiker en het zout, plus peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Chili men tofu

1. Verhit de olie voor het bakken van de tofu in een koekenpan en bak als de olie heet is de tofublokjes goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

2. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ze over twee kommen en schuif ze naar één kant.

3. Zet een wok of koekenpan op middelhoog vuur en schenk er 30 ml olie in. Voeg als de olie heet is de wortel, courgettes, ui, bosuien en peultjes toe, schep alles om, draai het vuur laag en doe de tofu erbij.

4. Doe de chili men erbij en draai het vuur laag. Voeg de tomaat toe en verhit alles tot de saus zachtjes gaat pruttelen. Neem de pan van het vuur.

5. Schep de tofu, groenten en saus aan de andere kant in de kommen, naast de noedels.

Voor 2 personen

  • 150 ml plantaardige olie (voor het bakken van de tofu)
  • 250 g stevige tofu, in blokjes van 2,5 cm
  • 150 g sobanoedels
  • 30 ml plantaardige olie
  • 1 wortel, in blokjes van 1 cm
  •  ½ courgette, in blokjes van 2,5 cm
  • 1 kleine rode ui, in ringen van 3 mm
  • 4 bosuien, stukjes van 2,5 cm
  • 60 g peultjes, in reepjes
  • 500 ml chili men (zie hieronder)
  • 1 middelgrote tomaat, in 8 stukjes

Chili men (voor 400 ml)

  • 2 middelgrote rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  •  stukje gemberwortel van 4 cm 6 middelgrote
  • rode paprika’s
  • 20 g rawits
  • 25 g citroengras
  • 125 ml plantaardige olie
  • 60 g sriracha
  • 125 g tomatenketchup
  • 2 tl chiliolie
  • 15 g suiker
  • 2 grote mespunten zout
  •  peper, naar smaak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek