Het is de dag van de bekerfinale en jij wilt de fans plezier doen met een knaller van een gerecht. Met deze chili-hotdogs uit de pan scoor jij in elk geval. Het luchtige, goudbruine croissantdeeg geeft de vulling van hotdogs, kaas en gehakt een ongeëvenaarde zonedekking.
1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
2. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd de driehoeken los langs de geperforeerde lijnen. Snijd ze in de lengte doormidden zodat je 32 driehoekjes van ruwweg 2,5 x 13 cm hebt.
3. Rol elk driehoekje om een stuk hotdog vanaf het breedste deel naar de punt toe. (Je houdt 1 stuk hotdog over.)
4. Schik de rolletjes langs de rand van een gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee. Zet ze rechtop en maak zo twee strakke concentrische cirkels, zodat er midden in de pan een gat open blijft. Bak de rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en bol. Zet de pan op een rooster, maar laat de oven aan.
5. Verhit intussen de plantaardige olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Smoor daarin de ui al roerend in 8 minuten glazig. Zet het vuur matig hoog en voeg het rundergehakt toe. Breng het op smaak met zout en peper en bak het, onder af en toe roeren, in 6 minuten bruin. Roer de tomatensaus, de ketchup, het chilipoeder, de komijn en de suiker erdoor en laat onder af en toe roeren de saus in 10 minuten wat indikken.
6. Lepel, als de chili en de rolletjes klaar zijn, de chili in het midden van de koekenpan en bedek de chili met de cheddar. Zet de pan weer in de oven en laat de kaas in 5-10 minuten smelten en borrelen.
7. Zet de koekenpan op het rooster en laat het gerecht 5-10 minuten afkoelen. Strooi er lente-uitjes over en serveer goed warm.