Chili con carne in zoete aardappel

Chili con carne in zoete aardappel

Loïc van Impe: ‘Een makkie. En ik denk dat iedereen er verzot op zal zijn.’

Bereiding

1. Was de zoete aardappelen, prik er met een vork gaatjes in en zet ze in de magnetron. Gaar 15 minuten op de hoogste stand. Draai de zoete aardappelen om de 3 minuten om, zo worden ze gelijkmatig gaar.

2. Giet een scheut olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en verhit op een hoog vuur. Bak het gehakt een paar minuten aan op een middelhoog vuur.

3. Hak de uien en de knoflookteentjes fijn.

4. Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en breng op smaak met kaneel, chili, gerookte-paprikapoeder, komijnzaad, een snufje suiker en een verkruimeld runderbouillonblokje. Laat 2 tot 3 minuten op een hoog vuur bakken en roer regelmatig.

5. Dit is het moment om de tomatenstukjes toe te voegen aan het mengsel. Giet er ook nog een blikje water bij. Voeg de kidneybonen toe en laat 10 minuten op een matig vuur sudderen tot alles gaar is.

6. Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd ze in de lengte middendoor. Vul ze met chili con carne en werk af met een klodder zure room en een kneepje limoen. Lekkerrrrr!!!

Voor 4 personen

Bereiding 20 minuten

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 500 gr gemalen rundvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje kaneel
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 1 koffielepel gerookte-paprikapoeder
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1 snufje suiker
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 100 gr zure room
  • 1 limoen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek