Champignon strudel

Champignon strudel

Geef je een feestelijk diner of ben je op zoek naar een voorgerecht voor kerst? Janny van der Heijden helpt je met het recept voor deze heerlijke champignonstrudel!

Bereiding

1. Verhit een deel van de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uisnippers en knoflook ongeveer 5 minuten.  Voeg de paddenstoelen toe en laat deze onder regelmatig omscheppen ongeveer 10 minuten fruiten. Breng op smaak met zout, peper en korianderzaad.

2. Laat het filodeeg onder een theedoek ontdooien.

3. Roer mascarpone en balsamicoazijn door het paddenstoelenmengsel en proef opnieuw of nog zout en peper moet worden toegevoegd.

4. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. Schep het paddenstoelenmengsel in een kom en meng met peterselie, paneermeel en kaas.

5. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

6. Leg nu telkens een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk met olie, leg hierop een tweede vel en bestrijk ook dit met olie enzovoort. Maak zo twee stapels.

7. Verdeel het paddenstoelenmengsel in een lange reep aan het uiteinde van elk stapeltje deeg en rol het geheel over de vulling op.

8. Bestrijk de buitenkant met olie en leg de pakketjes op de bakplaat. Laat in ongeveer 40 minuten goudbruin en krokant worden.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

Voorgerecht voor 8 personen

  • 75 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 kg champignons, in stukjes
  • zout, versgemalen peper
  • gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 pak filodeeg
  • 200 ml mascarpone
  • 1 el balsamicoazijn
  • klein bosje peterselie, fijngesneden
  • 4 volle el (vers) paneermeel
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine