Champignon Pilav

Champignon Pilav

Deze plantaardige champignon Pilav is een heerlijk gerecht dat een verrassende smaak heeft door de vele specerijen. Door het gebruik van Basmati rijst en de verschillende aardse paddenstoelen is dit gerecht net wat specialer dan normaal, en past het perfect bij de koudere dagen die ons te wachten staan. Gezond, plantaardig en verwarmend – wat wil je nog meer?

Bereiding



1. Was de rijst in koud water totdat het water helder is. Zet vervolgens de rijst even apart zodat het goed kan uitlekken.

2. Verwarm de helft van de olie in een grote pan en voeg de kardemompeulen, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe: roer dit gedurende 1 minuut. Voeg de helft van de gesneden ui toe en bak die ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe en de knoflook en bak dit nog 10 minuten mee.

3. Voeg de rijst en het zout toe en roer dit tot de rijst goed is bedekt met olie. Voeg het water toe en breng aan de kook.

4. Na 4-5 minuten zal veel water zijn verdampt. Roer de saffraan door het mengsel en doe de deksel op de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Laat dit nog 12-15 minuten staan (of totdat de rijst zacht is).

5. Ondertussen verhit je de resterende olie in een pan en bak je de gesneden ui tot deze goudbruin is. Haal de ui uit de pan en dep dit droog met een stukje keukenpapier.

6. Verspreid de gebakken ui over de Pilav en top de Pilav af met het amandelschaafsel.


Fotocredits: Tilda
 

Voor 4 personen

  • 250 g Tilda Pure Basmati rijst
  • 6 el plantaardige olie
  • 6 groene kardemompeulen
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 125 g witte champignons, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl zout
  • 500 ml water
  • een snufje saffraan
  • 2-3 el amandelschaafsel




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine