Ceviche van haring met rabarber

Ceviche van haring met rabarber

Dit is een heerlijke variant op de klassieke Peruaanse ceviche waarin vis wordt gegaard in een pittige citrusmarinade. Ontdek ‘m met deze verrassende rabarbercombinatie!

Bereiding

1 Doe voor de marinade de rabarber, knoflook, gember, sojasaus, honing en het citroenvruchtvlees in een blender. Maal tot een glad mengsel en doe het over in een kom.

2 Leg de haring 20 minuten in de marinade. Giet dan het overgebleven vocht in een kom en meng met de radijsjes, wortel, komkommer en een scheutje olijfolie.

3 Verdeel de vis over een platte schaal (houd in het midden ruimte over voor de salade) en leg op elk stukje haring een ringetje peper. Schep de salade in het midden van de schaal en verdeel de cress erover.

Per portie 188 kcal, 12,1 g vet (3,1 g verzadigd), 15,7 g eiwit, 4,3 g koolhydraten, 3,6 g suikers

6-8 personen
• 100 g rabarber, schoongemaakt, in grove stukjes
• 1 teen knoflook, gepeld, grof gehakt
• stukje gemberwortel (à 5 cm), geschild, grof gehakt
• 2 el zoutarme sojasaus
• 2 tl honing
• vruchtvlees van 1 citroen
• 8 haringen, graatjes verwijderd, zonder vel, in stukjes van 1-2 cm
• 2 jalapeñopepers, in dunne ringetjes
• gemengde gekleurde radijsjes, in dunne plakjes
• 1 wortel, geschild, in dunne slierten
• 1 komkommer, in dunne slierten
• 2 bakjes cress


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine