Catalaanse groene asperges van de barbecue

Catalaanse groene asperges van de barbecue

Julius Jaspers: ‘Geniet van deze asperges uit mijn geliefde Catalonië – er zijn weinig plekken op aarde waar ik het fijner heb!’

Bereiding

1. Meng de olijfolie en het citroensap met een teen knoflook op een vork tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper en meng met de kappertjes, peterselie, tomaat en rode ui.

2. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/ hoogte (warm|200 °C|2).

3. Maak met behulp van de bamboespiesjes* matjes van elke keer 6 asperges.

4. Gril de asperges gaar op de BBQ.

5. Giet de vinaigrette over de warme asperges en garneer met de eieren.

*Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, doordat ze vochtig zijn verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 6 personen

  • 100 ml olijfolie
  • 30 ml citroensap
  • 1 teen knoflook, op een vork
  • 30 g kappertjes, gespoeld en uitgelekt
  • 4 takjes peterselie, alleen de blaadjes, gesneden
  • 2 pruimtomaten, ontveld en in blokjes
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 36 groene asperges, de onderste 3 cm verwijderd
  • 3 eieren, hardgekookt en in wedges
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine