Brenda Hoff: ‘Mijn tip voor dit weekend: bereid een indrukwekkend stuk vlees dat heel simpel is om te maken. Een rollade van een groot stuk bavette, gevuld met de traditionele ingrediënten van een carpaccio. Met groene pesto (zelfgemaakt het allerlekkerst), zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas. Een perfect gerecht om tijdens een etentje met familie of vrienden te serveren.’
1. Verwarm de oven voor op 80 graden.
2. Maak de bavette wanneer je deze uit de koelkast haalt direct schoon door de vliesjes eraf te snijden.
3. Snijd de bavette in de lengte door, maar snijd niet helemaal door. Vouw daarna de bavette open zodat een grote lap vlees ontstaat. Hierna kun je de bavette even op kamertemperatuur laten komen.
4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder boter of olie goudbruin.
5. Bestrooi het vlees met zout en peper. Besmeer de lap vlees met de groene pesto. Verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas.
6. Rol de lap bavette in de lengte op tot een mooie, lange rol. Knoop de rol met het keukentouw vast zodat de rol in model blijft.
7. Verwarm boter in een grote koekenpan. Braad de gevulde bavette hierin rondom kort aan zodat het vlees rondom is dichtgeschroeid.
8. Leg de carpacciorollade hierna in een grote ovenschaal of braadslee en verwarm hem in de oven op 180 graden. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter, met een kerntemperatuur van 50 graden is de bavette medium-rare, 54 graden is medium. ( Na ongeveer 100 minuten in de oven was onze bavette op 50 graden)
Tip: combineer de carpacciorollade met aardappeltjes, groene salade of ratatouille voor een compleet hoofdgerecht.