Dol op carpaccio? Dan is dit gerecht echt iets voor jou. De hertenbiefstuk snijd je in dunne plakjes en serveer je met frisse biet, sinaasappel en bieslook.
1. Pureer de jeneverbessen met de olie met een staafmixer. Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en jeneverbesolie door elkaar (bewaar 1 eetlepel olie voor de biefstuk) en houd deze dressing zolang apart.
2. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van de dressing.
3. Wrijf 1 eetlepel jeneverbesolie in de hertenbiefstuk. Schroei het vlees rondom aan in een koekenpan. Neem van het vuur en laat het afkoelen.
4. Rangschik plakjes biefstuk op een schaal, bestrooi ze met de hazelnoten, plakjes biet, blaadjes en het bieslook, en druppel er wat extra dressing over.
Per porie 160 kcal, 10 g vet (1.5 g verzadigd), 15 g eiwit, 4 g koolhydraten, 3 g suikers