Farinata di ceci met ricotta

Farinata di ceci met ricotta

Deze dunne pannenkoek van kikkererwtenmeel is een typisch gerecht van de Ligurische kuststreek. Het is een beetje zoals een pizza, die je kunt beleggen met wat je maar wil. Je kunt hem net als pizza garen in de oven, maar ook op de plaat of op de BBQ.

Bereiding

  1. Hak de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten voor het beslag (behalve de knoflook) onder elkaar. Houd 2 el olijfolie opzij om straks te bakken. Rasp er de knoflook bij en laat minstens een uurtje rusten.
  2. Spoel en snijd de courgette in fijne slierten en gril aan beide kanten. Pel en snijd de ui in halve maantjes. Verhit een pan tot ze heel heet is en doe er de olijfolie in. Giet een dun laagje van het beslag in de pan en laat 10 tot 15 minuten garen in een gesloten barbecue met een hoge temperatuur.
  3. Haal de farinata uit de barbecue en smeer in met de ricotta. Beleg verder met de slierten courgette, rucola en ui en werk af met peper, zout, oregano, wat citroenrasp en nog een snufje cayennepeper.

Tip: Wij gebruikten gedroogde oregano, maar als je verse kan vinden is dat altijd beter. Je moet de hoeveelheden dan wel verdrievoudigen: gedroogde kruiden hebben een intensere smaak dan verse.

 

2 personen

• 100 g kikkererwtenmeel
• 300 ml water
• 2 takjes rozemarijn
• 1 el oregano
• snufje chilipoeder
• 1 teentje knoflook
• 3 el + 2 el olijfolie

VOOR DE TOPPING
• 1 courgette
• ½ zoete ui
• 2 el ricotta
• ½ citroen (rasp)
• handvol rucola
• oregano
• snufje cayennepeper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek