Calzone

Calzone

Zodra je de korst opensnijdt van deze pizza calzone lacht de vulling je tegemoet. Als dat geen smullen wordt! Serveer met rucola.

Bereiding

1 Verdeel het pizzadeeg in 6 stukken en rol ze op een met meel bestoven werkvlak uit tot cirkels van 5 mm dik en 20 cm doorsnee. Bestuif ze met wat fijn griesmeel en houd ze apart terwijl je de vulling maakt.

2 Verwarm de oven voor op 220 ºC en vet een bakplaat in. Kook de aardappels in 12–15 minuten zacht en giet ze af.

3 Verhit de boter, olijfolie, tijm en paddenstoelen in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak dit alles 5 minuten.

4 Voeg de knoflook en chilipeper toe, breng op smaak, en bak nog een paar minuten. Doe alles dan over in een kom.

5 Snijd de gekookte aardappels in blokjes van 1,5 cm en meng ze goed met het paddenstoelenmengsel, de creme fraiche, taleggio en rucola.

6 Schep 2 eetlepels van de vulling midden op elke deegcirkel en vouw de ene helft over de andere om een halvemaanvorm te maken. Duw de rand dicht en kerf de bovenkant lichtjes in met een scherp mes.

7 Leg de calzones op de ingevette bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin in de oven. Serveer ze meteen en serveer er rucola bij.

Per portie 507 kcal, 20,3 g vet (8,1 g verzadigd), 15,7 g eiwit, 69,8 g koolhydraten, 3 g suikers
 

Voor 6 calzones
• ½ hoeveelheid pizzadeeg 
• semolina, voor het bestuiven (zeer fijn griesmeel)
• 3 kleine vastkokende aardappels, gehalveerd
• 30 g boter
• 2 el olijfolie, plus extra voor het invetten
• blaadjes van wat takjes tijm
• 500 g gemengde bospaddenstoelen, gescheurd, kleintjes heel
• 2 tenen knoflook, geperst
• snuf gedroogde chilivlokken
• 1 el crème fraîche
• 125 g taleggio, in kleine stukjes
• 1 handvol rucola, grof gesneden, plus extra


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine