Caldo verde soep

Caldo verde soep

Caldo verde is een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Dat de kool groen moet zijn, staat vast. De meeste recepten schrijven boerenkool voor, maar ook savooiekool en het blad van koolraap zijn geschikt.
 

Bereiding


1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de spekblokjes, ui, Spaanse peper en knoflook met een snufje zeezout.

2. Voeg de aardappels toe en zoveel water tot ze net onderstaan.

3. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Voeg na 10 minuten de kool toe. Voeg de chorizo toe als de aardappels uit elkaar vallen. 

4. Draai het vuur uit. Breng de soep op smaak met zeezout. Laat hem 15 minuten rusten alvorens je hem serveert. Garneer met bosui en serveer de soep warm.

Dit recept komt uit het boek ‘Soep’ van Soup en zo (€16,99, Kosmos Uitgevers). 
 

Voor 4 personen:

  • 50 ml olijfolie
  • 75 g spekblokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • ½ rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 750 g aardappels (agria), geschild en in dobbelsteentjes
  • ca. 1,5 l water
  • ⅙ savooiekool, in reepjes
  • 200 g chorizo, in dobbelsteentjes
  • zeezout
  • bosui, in ringetjes, om te garneren


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek